Πράσινη ανάπτυξη: Όταν τα δάση γίνονται επένδυσης με υψηλές αποδόσεις
Πράσινη ανάπτυξη: Όταν τα δάση γίνονται επένδυσης με υψηλές αποδόσεις

Η εσθονική εταιρεία Single.Earth, σύμφωνα με δημοσίευμα στο insider.gr επενδύει στη διατήρηση των δασών ως μιας αποτελεσματικής φόρμουλας αντιστάθμιση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει δάση και υγρότοπους. Στόχος είναι να αξιοποιήσει μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αντιστάθμισης άνθρακα και να αμβλύνει ταυτόχρονα την ανησυχία του κοινού για τα επίπεδα υλοτομίας στη χώρα.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ψηφιακή πλατφόρμα για τους γαιοκτήμονες που τους συνδέει με επιχειρήσεις οι οποίες είναι διατεθειμένες να τους πληρώσουν για να συντηρήσουν δέντρα για να εξισορροπήσουν τα δικά τους αποτυπώματα άνθρακα και να καταστούν «ανθρακικά ουδέτερες».

Όπως φαίνεται υπάρχει εύφορο έδαφος για τέτοιου είδους επενδύσεις, δεδομένου ότι η παγκόσμια αγορά αντιστάθμισης άνθρακα αναμένεται να αυξηθεί στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2050, από 600 εκατομμύρια το 2019, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Berenberg.

«Η αντιστάθμιση άνθρακα και η αντιστάθμιση της βιοποικιλότητας είναι στην πραγματικότητα αγορές που λειτουργούν σήμερα, αλλά δεν είναι προσβάσιμες στους περισσότερους ιδιοκτήτες δασών και γαιοκτήμονες», ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας,  Merit Valdsalu, προσθέτοντας ότι τα έργα αντιστάθμισης θα μπορούσαν να αποφέρουν ετήσια απόδοση 5% για τους επενδυτές .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις