ΗΠΑ: Ο Τζον Κέρι καλεί για την σημαντική επιτάχυνση των μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
ΗΠΑ: Ο Τζον Κέρι καλεί για την σημαντική επιτάχυνση των μέτρων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

«Η αποτυχία της COP (Διάσκεψη για το Κλίμα) της Γλασκόβης είναι εκτός συζήτησης», δήλωσε ο Τζον Κέρι σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε από επιχειρηματικό φόρουμ που συνδέεται με την ιταλική προεδρία της Ομάδας των 20 (G20).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όρισε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στην θέση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για το Κλίμα τον Νοέμβριο, σε μία ένδειξη ότι τοποθετεί το θέμα στο επίκεντρο της εξωτερικής του πολιτικής.

Ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι η χρήση του άνθρακα πρέπει να εξαλειφθεί πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι σήμερα , ενώ η ανανεώσιμη ενέργεια θα πρέπει να εισαχθεί έξι φορές ταχύτερα και η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων να καθιερωθεί 22 φορές ταχύτερα.

«Θα πρέπει θα απομακρυνθούμε πολύ πιο γρήγορα από τις ρυπογόνε επιλογές... πρέπει να επιτύχουμε πολύ ταχύτερη πορεία απανθρακοποίησης... είναι εφικτό».

Ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να θέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πορεία προς μηδενισμό των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050. Χθες, επανέλαβε την δέσμευσή του για την επιστροφή των ΗΠΑ στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

«Στα τέσσερα τελευταία χρόνια ο ηγέτης της χώρας μας επέλεξε να αποσυρθεί από την Συμφωνία και να ακολουθήσει ριψοκίνδυνη συμπεριφορά για το μέλλον των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις