Greenpeace: Η νέα έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή
Greenpeace: Η νέα έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή

Συναγερμό χτυπά η νέα έκθεση της Ομάδας εργασίας 1 της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η οποία συνοψίζει την πιο πρόσφατη επιστημονική κατανόηση του τι συμβαίνει με το κλίμα και προειδοποιεί έντονα ότι κατευθυνόμαστε σε κλιματικά φαινόμενα άνευ προηγουμένου εάν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα. 

Με τις στάχτες των πρόσφατων πυρκαγιών στη χώρα μας να μην έχουν ακόμη καταλαγιάσει, και την ώρα που καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης βλάστησης, γίνεται όλο πιο σαφές ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα εντείνεται όλο και περισσότερο. Η έκθεση επιβεβαιώνει απλά την πραγματικότητα που ήδη ζούμε. Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή για την ανθρωπότητα και πρέπει να ενεργήσουμε ανάλογα.  Η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία δικαιολογία. Πρέπει να επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση εξασφαλίζοντας παράλληλα δικαιοσύνη και προστασία για τις τοπικές κοινότητες και τους ανθρώπους που πληρώνουν το υψηλότερο κόστος για την κλιματική αδράνεια.

 

Δείτε εδώ τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης, καθώς και τις πολιτικές στις οποίες οφείλει άμεσα να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις