Κίνα-σύνοδος ΟΗΕ: Έχει φθάσει η "ώρα της αλήθειας" σε ό,τι αφορά τη βιοποικιλότητα

Η Μριμά, εκτελεστική γραμματέας της Συνόδου του ΟΗΕ για τη Βιολογική Προστασία, δήλωσε χθες κατά την εναρκτήρια τελετή των συνομιλιών πως ο κόσμος δεν έχει κάνει τις απαραίτητες τομές από το 2011-2020 και δεν μπορεί ακόμη να διαφυλάξει τα οικοσυστήματα που είναι κρίσιμης σημασίας για την ανθρώπινη ευημερία.

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών "COP15" για τη βιοποικιλότητα θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 15 Οκτωβρίου. Μια συμφωνία για τη βιοποικιλότητα μετά το 2020 αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη διάρκεια του δεύτερου γύρου τον ερχόμενο Απρίλιο και Μάιο.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Χαν Ζενγκ δήλωσε κατά την έναρξη των συνομιλιών πως η Κίνα θα ενσωματώσει την προστασία της βιοποικιλότητας στα σχέδια ανάπτυξης όλων των περιοχών και των τομέων και θα καταρτίσει μια εθνική στρατηγική διατήρησης της φύσης. Ο Χαν κάλεσε επίσης όλες τις χώρες να αναζητήσουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της βιοποικιλότητας σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τη χρήση γης.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να απευθυνθεί στη διάσκεψη μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης σήμερα Τρίτη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις