Ιαπωνία: 30 απειλούμενες με εξαφάνιση πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν τραυματισμένες
Ιαπωνία: 30 απειλούμενες με εξαφάνιση πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν τραυματισμένες

Τουλάχιστον 30 απειλούμενες με εξαφάνιση πράσινες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν, την περασμένη Πέμπτη (14/07) με τραύματα γύρω από το λαιμό τους, κοντά στο απομακρυσμένο ιαπωνικό νησί Kumejima στην Οκινάουα της Ιαπωνίας.

Την επόμενη ημέρα η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση, αφού οι θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικό αξιωματούχο της περιοχής, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Κάποια από τα ζώα αιμορραγούσαν και ανέπνεαν μετά βίας, σύμφωνα με τον ίδιο. Οι πληγές γύρω από το λαιμό τους φαίνεται να προσκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο, σαν λεπίδα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, προς το παρόν, η τύχη των χελωνών είναι άγνωστη, και πιθανώς παρασύρθηκαν από την παλίρροια. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα σχετικά με το περιστατικό ενώ σε εξέλιξη είναι η εξέταση μαρτύρων.

«Ενοχλητικές» γιατί σκίζουν τα δίχτυα των ψαράδων

Η περιοχή όπου βρέθηκαν οι θαλάσσιες χελώνες είναι ο φυσικός τους βιότοπος και είναι καλυμμένη με θαλάσσιο χόρτο, το οποίο αποτελεί και την τροφή των ζώων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του μουσείου θαλάσσιων χελωνών της Κουμέτζιμα, Γιόσι Τσουκακόσι. Οι θαλάσσιες χελώνες μπλέκονται στα δίχτυα που απλώνουν οι ντόπιοι ψαράδες και μπορούν να θεωρηθούν «ενοχλητικές» από κάποιους, καθώς τούς σκίζουν τα δίχτυα. «Ορισμένοι ψαράδες πιστεύουν ότι οι χελώνες τρώνε όλο το θαλάσσιο γρασίδι πριν αυτό αναπτυχθεί και αυτό εμποδίζει τα ψάρια να αναπαραχθούν στην περιοχή», εξήγησε ο ίδιος.

 

Όλα τα είδη θαλάσσιων χελωνών θεωρούνται απειλούμενα και περιλαμβάνονται στον Κόκκινο Κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Προστατεύονται παγκοσμίως, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, μια διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση. Όμως απειλούνται όλο και περισσότερο από παράγοντες όπως η ανάπτυξη των ακτών, η υπεραλίευση και τα παρεμπίπτοντα αλιεύματα.

πηγη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις