Greenpeace:Τρεχούμενο, καθαρό νερό παντού: ραντεβού στις βρύσες!

Η εθελοντική ομάδα της Greenpeace απέστειλε επιστολή σε υποψήφιους και υποψήφιες δημάρχους σε διάφορους δήμους της χώρας, εν όψει των δημοτικών εκλογών που έρχονται, μεταφέροντας τις σκέψεις και τις προτάσεις της για ένα θέμα μεγάλης σημασίας: το πόσιμο νερό στις πόλεις μας.

 

Ζούμε σε αφιλόξενες πόλεις γεμάτες τσιμέντο, χωρίς αρκετό πράσινο να μας προσφέρει σκιά, περάσαμε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ για μέρες, βιώνουμε ακραία φαινόμενα όπως τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες, γι' αυτό και θέλουμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε για όλους πόσιμο νερό και πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών.

 

Μέσα από την επιστολή, η εθελοντική ομάδα καλεί όλους τους υποψήφιους δημάρχους να δεσμευτούν ότι θα προβούν στα απαραίτητα έργα για την επιδιόρθωση των δημοσίων βρυσών που έχουν πέσει σε αχρηστία αλλά και την εγκατάσταση νέων ώστε να μεγαλώσει και να ενισχυθεί το δίκτυο. Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 να υπάρχουν δήμοι που έχουν βρύσες που δεν λειτουργούν, ή ακόμα χειρότερα που δεν έχουν καν προχωρήσει στον σχεδιασμό δικτύου δημοτικών βρυσών σε κοινόχρηστους χώρους και στη σύνδεσή τους με το δίκτυο ύδρευσης. Τέτοια έργα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Έτσι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των δήμων θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν νερό από τις δημόσιες βρύσες, χρησιμοποιώντας το δικό τους δοχείο, και να μειώσουν τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης, περιορίζοντας την αγορά περιττών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, κάτι που αποτελεί και ευρωπαϊκή Οδηγία για τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης.

 

Αυτή η πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας έρχεται σε συνέχεια του project που δημιούργησε και διαχειρίζεται η ίδια, το "Στο ποτήρι μου", στο οποίο περισσότερες από 500 καφετέριες στη χώρα προσφέρουν έκπτωση σε όσους παίρνουν το ρόφημά τους στο δικό τους ποτήρι αντί για πλαστικό μιας χρήσης. Η εθελοντική ομάδα της Greenpeace θα συνεχίσει τη δουλειά που ξεκίνησε με τις κοινόχρηστες βρύσες και μετά τις δημοτικές εκλογές, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις