Κανίβαλοι βάτραχοι από την Κούβα απειλούν το περιβάλλον των ΗΠΑ

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της Daily Mail, οι κανίβαλοι δενδροβάτραχοι, που έφτασαν από την Κούβα και τις Μπαχάμες στις ΗΠΑ μέσω της Φλόριντα, αποτελούν απειλή για το περιβάλλον της χώρας, καθώς εκκρίνουν ερεθιστικό υγρό και μαθαίνουν να επιβιώνουν στον χειμώνα.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη τι μπορεί να προκαλέσει αυτό το υγρό στον ανθρώπινο οργανισμό ή στα ζώα. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα και στα μάτια.

Οι κανίβαλοι δενδροβάτραχοι έχουν ήδη εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της Φλόριντα και έχουν φτάσει μέχρι το Τενεσί. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Ένα από τα πράγματα που βοηθούν τους κανίβαλους βατράχους να επιβιώνουν είναι η ικανότητά τους να εκμεταλλεύονται τα υλικά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για να χτίσει τα σπίτια του. Για παράδειγμα, έχουν παρατηρηθεί να κρύβονται σε κουτιά μετασχηματιστών, τα οποία είναι πιο ζεστά λόγω της αντίστασης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο μόνος γνωστός αναπαραγωγικός πληθυσμός κανιβαλών βατράχων στη Τζόρτζια βρίσκεται στο νησί Jekyll, 50 μίλια βόρεια της Φλόριντα. Ωστόσο, κάτοικοι σε παράκτιες πόλεις της Τζόρτζια, όπως η Σαβάνα, έχουν δει κανίβαλους βατράχους να αναπαράγονται σε λιμνούλες και τάφρους.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν με προσοχή την εξάπλωσή των κανιβαλών βατράχων στις ΗΠΑ. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον, ώστε να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις