Έγκριση του ΒΙΟΕΛΛΑΣ ως προς το πρότυπο GLOBALGAP CfP

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ από τις 18/9/2018 είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που έχει εγκριθεί από την  GLOBALGAP για να παρέχει την πιστοποίηση CROPS FOR PROCESSING CfP.

 

Το πρότυπο CfP καλύπτει τις καλλιέργειες που τα προϊόντα τους πρόκειται να υποβληθούν σε επεξεργασία (κατεψυγμένα, αποξηραμένα, χυμοί, οίνος, ελαιόλαδο κτλ.).

 

Το πρότυπο CfP διαφοροποιείται από το πρότυπο IFA στα ακόλουθα σημεία:

 

  • Στο CfP τα προϊόντα δεν καταναλώνονται ποτέ φρέσκα και επεξεργάζονται.
  • Στο CfP η ισχύς του πιστοποιητικού είναι τριετής ενώ στο IFA ετήσια.
  • Στο CfP η επιτόπια επιθεώρηση γίνεται κατ’ ελάχιστο κάθε τρία χρόνια ενώ το IFA ετησίως.
  • Η παραγωγή προϊόντων που προορίζονται για επεξεργασία συνεπάγεται διαφορετικούς κινδύνους σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης και ως εκ τούτου το πρότυπο CfP προσεγγίζει την αξιολόγηση κινδύνου για την ασφάλεια των τροφίμων σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης διαφορετικά.

 

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ τηρώντας τη δέσμευση του για την ικανοποίηση των πελατών του διασφαλίζοντας την αμεροληψία, αντικειμενικότητα και αξιοπιστία προσθέτει άλλο ένα πρότυπο πιστοποίησης στο ήδη ευρύ φάσμα των υπηρεσιών του.

 

Το ΒΙΟΕΛΛΑΣ στελεχώνεται από επιθεωρητές (Auditors & Inspectors),  αξιολογητές και εκπαιδευτές (Ιn-House Trainers) εγκεκριμένους από την GLOBALGAP με τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο της πιστοποίησης και της ασφάλειας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις