Μέρισμα 10,12 ευρώ ανά κιλό μαστίχας στους μαστιχοπαραγωγούς
Μέρισμα Μαστιχοπαραγωγοί

Μέρισμα 10,12 ευρώ ανά κιλό θα καταβληθεί άμεσα στους μαστιχοπαραγωγούς. Την απόφαση αυτή έλαβε η ετήσια Γενική Συνέλευση των Μαστιχοπαραγωγών που εξέτασε τα οικονομικά στοιχεία και αποφάσισε το παραπάνω μέρισμα στους παραγωγούς, που φέτος παρέδωσαν συνολικά 183 τόνους μαστίχι.

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου σε υπαίθριο χώρο, λόγω κορονοϊού, στο Εξωκλήσι Άγιου Γιώργη στα Στούπια του χωριού Φλάτσια, αποφασίστηκε επίσης η νέα εσοδεία να εξοφληθεί σε δύο δόσεις, εντός εξαμήνου. Η πρώτη δόση θα πληρώνει το 70% της συνολικής αξίας, σε ένα μήνα από την παράδοση και η αποπληρωμή θα γίνεται μετά έξι μήνες.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη εναρμόνισης του καταστατικού του κάθε συνεταιρισμού με το νόμο περί συνεταιρισμού και η μετατροπή της Ένωσης σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, ενώ έγινε εκτενής αναφορά για την πορεία ανάκτησης του ποσού ύψους 348.000 περίπου ευρώ όταν η εταιρεία από την οποία είχε παραγγείλει μηχανήματα η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης.
Αισιοδοξία εξάλλου ότι και φέτος, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, να είναι μια πολύ καλή παραγωγική χρονιά για τους μαστιχοπαραγωγούς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις