Με μικρή καθυστέρηση οι πληρωμές για τους ανοιξιάτικούς παγετούς
Με μικρή καθυστέρηση οι πληρωμές για τους ανοιξιάτικούς παγετούς

Επίσης, δεν θα πληρωθούν όλοι οι πληγέντες στην ίδια «παρτίδα», καθώς ο αρμόδιος οργανισμός (ΕΛΓΑ) δίνει χρονική προτεραιότητα στις δενδρώδεις καλλιέργειες που είναι πρώτες σε συγκομιδή χρονικά, δηλαδή τα πυρηνόκαρπα.

Αρχικά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ανακοινώσει ότι το 40% των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τους ανοιξιάτικους παγετούς του 2021 θα μπορέσει να δοθεί μέχρι τέλη Ιουλίου.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ έκανε λόγο για τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή υπήρχε μία αισιοδοξία ότι πιθανότατα η πληρωμή της πρώτης «παρτίδας» θα γίνει στις 4 Αυγούστου. Όμως, μόλις χθες, 4 Αυγούστου, υπεγράφη από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, η απόφαση σύμφωνα με την οποία πιστώνεται η προκαταβολή των αποζημιώσεων για τον παγετό ύψους 60 εκατ. ευρώ περίπου στον λογαριασμό του ΕΛΓΑ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου, ώστε ο ΕΛΓΑ να μεταφέρει τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, με την ημέρα πληρωμών σύμφωνα με το ρεπορτάζ να προσδιορίζεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, Δευτέρα με Τρίτη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις