ΕΕ: Έδωσε έγκριση για αυξημένες προκαταβολές κοινοτικών ενισχύσεων από 16 Οκτωβρίου

Tη δυνατότητα καταβολής αυξημένων άμεσων ενισχύσεων έως 70%, από 50% που ισχύει σήμερα, από τις 16 Οκτωβρίου 2021, καθώς και διευρυμένων κονδυλίων στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης έως 85%, από 75%, δίνει στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου οι αγρότες να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αλλεπάλληλες κρίσεις που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός Covid-19 και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασική προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους οργανισμούς πληρωμών κοινοτικών ενισχύσεων, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθυμίζει πως παρείχε υποστήριξη στον αγροδιατροφικό τομέα καθ 'όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19 μέσω αυξημένης οικονομικής ευελιξίας και συγκεκριμένων μέτρων αγοράς, όπως, πρόσφατα, η δέσμη μέτρων στήριξης για τον αμπελοοινικό τομέα η οποία επεκτάθηκε έως τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Αυτό το καλοκαίρι, η Ε.Ε. αντιμετωπίζει δυσμενείς καιρικές συνθήκες από πλημμύρες έως καύσωνα. Οι αγρότες είναι από τους πιο επηρεασμένους από αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει τις ταμειακές ροές τους μέσω του μέτρου που εγκρίθηκε στις 4 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις