«Ναι» σε de minimis στα κάστανα από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Θετική θα είναι η εισήγησή του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, για αποζημίωση de minimis στους καστανοπαραγωγούς της Λάρισας που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα στις καλλιέργειές τους και στο αγροτικό τους εισόδημα, έχοντας ως στόχο η πληρωμή να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση, που είχαν στην Αθήνα, με τη διοίκηση του Οργανισμού ο πρώην pρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος, συνοδευόμενος από τους τέσσερις προέδρους των Καστανοπαραγωγικών Συλλόγων του νομού Λάρισας Σκήτης – Ποταμιάς, Καρίτσας, Αμπελακίων και Μελιβοίας, κ.κ. Ευάγγελο Μανίκα, Δημήτριο Τάκαλο αντιπρόεδρο, Ευθύμιο Καζαντή και Ευάγγελο Κρανιώτη αντίστοιχα και παρουσία του μέλους του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας, Θάνου Σοφλιού.

Σύμφωνα με τους προέδρους των συλλόγων, κατά τη φετινή χρονιά λόγω της φαιάς σήψης του κάστανου, δεν υπήρξε η συνήθης και αναμενόμενη απορρόφηση από τον ιδιωτικό τομέα αλλά ούτε και η αναμενομένη εξαγωγή προϊόντων, με αποτέλεσμα πολλοί τόνοι καστάνων να έχουν μείνει είτε ασυγκόμιστοι, είτε αδιάθετοι και να «σαπίζουν» στις αποθήκες.

 

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε πως σε κάθε περίπτωση ο φορέας αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί του νομού Λάρισας και διαβεβαίωσε ότι η εισήγησή του για κρατική ενίσχυση de minimis για τη φαιά σήψη θα είναι θετική, με στόχο να πληρωθούν οι παραγωγοί τον προσεχή Ιανουάριο. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις