Πιστώθηκαν τα χρήματα για τη συνδεδεμένη στο σκληρό σιτάρι

Πιστώθηκαν αργά χθες το απόγευμα τα χρήματα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο σκληρό σιτάρι. Όσοι έχουν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς είδαν τα χρήματα να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους εχθές, ενώ σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, θα πληρωθούν όσοι έχουν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες.

Χθες πληρώθηκαν επίσης και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις των κτηνοτροφικών και σανοδοτικών ψυχανθών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε μια μεγάλη πληρωμή περί τα 60 εκατ. ευρώ η οποία θα αφορά ζημιές του 2022.

Τέλος, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα των συνδεδεμένων ενισχύσεων που θα αφορά στο σύνολό της τη φυτική παραγωγή.

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες:

- Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 75,60 ευρώ/εκτάριο (7,56 ευρώ/στρέμμα).

- Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια των πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 121,53 ευρώ/εκτάριο (12,153 ευρώ/στρέμμα).

- Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια σκληρού σίτου για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 58,30 ευρώ/εκτάριο (5,83 ευρώ/στρέμμα). 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις