Πληρωμές αγροτών: Με ρυθμούς «χελώνας» ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Μετά το νέο «ναυάγιο» με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες είχαν ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocapital, αγρότες είχαν μαζευτεί έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στην Λαμία, ζητώντας εξηγήσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις πληρωμές.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε αγρότης «φτάνει πια με την κοροϊδία», καθώς πολλοί είναι οι παραγωγοί που διαπίστωσαν πληρωμές μικροποσών στους λογαριασμούς τα οποία βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους οφείλονται. 

Στελέχη ΚΥΔ από άλλες περιοχές της χώρας, μιλώντας στο Agrocapital υπογράμμιζαν ότι τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων έχουν «σηκώσει τα χέρια ψηλά», ζητώντας ενημέρωση από τους… αγρότες για το εάν έχει πιστωθεί η πληρωμή τους. 

Και αυτό γιατί όπως μας ανέφεραν, δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα γίνουν οι πληρωμές  των υπολοίπων και των προγραμμάτων του 2022. 

Πάντως, όπως όλα δείχνουν βασική αιτία της μη πληρωμής φέρεται να είναι η ανεπάρκεια συστημάτων από των ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ο καλύτερος σύμμαχος των εμπόρων

Πάντως όπως μας ανέφεραν αγρότες χαρακτηριστικά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο των εμπόρων, βοηθώντας τους να αγοράσουν τα σιτηρά τους σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, μιας και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απόδειξη πληρωμής ενός αγρότη στην οποία φαίνεται ότι του καταβλήθηκε… ένα ολόκληρο σέντ του ευρώ (!) αντί για την κανονική πίστωση εκατοντάδων ευρώ που του οφείλονται.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις