Ζημιές από καρπόπτωση στον Τύρναβο

Το πρόβλημα με τις εκτεταμένες ζημιές από την καρπόπτωση σε δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής του δήμου Τυρνάβου επισημαίνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με Αναφορά που κατέθεσε στη βουλή.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ Λάρισας -που επικαλείται ο δήμος Τυρνάβου και οι Συνεταιρισμοί της περιοχής, σε έγγραφο που κοινοποίησαν στον Θεσσαλό πολιτικό- παρατηρήθηκαν προβλήματα καρπόπτωσης σε καλλιέργειες με ροδάκινο, αμπέλι και αχλάδι.

Για μεν τα ροδάκινα ζητείται να δοθεί άμεσα παράταση υποβολής των δηλώσεων ζημίας, για δε το αμπέλι γίνεται γνωστό ότι αναμένεται μειωμένη παραγωγή. Όσον αφορά στα αχλάδια σημειώνεται ότι παρατηρείται έντονη καρπόπτωση στην καλλιέργεια, η οποία, σύμφωνα με γνωμάτευση του καθηγητή του τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεωργίου Νάνου, οφείλεται στα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν κατά την περίοδο πριν, κατά και μετά την άνθηση.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις