Πρόστιμο 14,5 εκ. ευρώ που απειλεί την Ελλάδα για τα λύματα!

«Η Ελλάδα την 1η Ιουλίου δικάζεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντιμετωπίζοντας την επιβολή προστίμου άνω των 14,5 εκ. ευρώ για τη μη συμμόρφωσή της σχετικά με τις αναγκαίες και βασικές υποδομές για τη διαχείριση αστικών λυμάτων σε 23 πόλεις άνω των 10.000 κατοίκων. Η πρόταση της Επιτροπής είναι η επιβολή εφάπαξ προστίμου άνω των 14,5 εκατ. ευρώ και ημερήσιου προστίμου 47.600 ευρώ για κάθε ημέρα από την έκδοση της καταδίκης μέχρι τη συμμόρφωση.

Οι ευθύνες είναι πολλές και για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της Κυβέρνησης, που σε άλλη περίπτωση θα έσπευδαν να κατηγορήσουν προηγούμενες Κυβερνήσεις.

 Τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί από όσους σήμερα βρίσκονται στη Βουλή και την Κυβέρνηση, τότε κινήθηκαν ενάντια στις προσπάθειες πολιτών και τοπικής αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν τις αναγκαίες υποδομές για την διαχείριση και επεξεργασία λυμάτων.

Οι ίδιοι που πυροδότησαν τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Κερατέα, με αποτέλεσμα  να χαθούν πολύτιμα χρήματα από το ΕΣΠΑ για ένα έργο τεχνολογικά δοκιμασμένο και φιλικό προς το περιβάλλον, είναι οι ίδιοι που πολέμησαν την επένδυση στις Σκουριές και τις κατά τόπους αντιδράσεις για χώρους διαχείρισης και επεξεργασίας λυμάτων.

Τραγική ειρωνεία! Τις συνέπειες των πράξεών τους καλούνται πλέον σήμερα να διαχειριστούν ως κυβερνητικά στελέχη με συγκεκριμένες μάλιστα αρμοδιότητες.»

                                                            

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις