Τρ.Αλεξιαδης:Οι δόσεις ΕΝΦΙΑ εξαρτώνται από την εκκαθάριση των δηλώσεων


Από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα εξαρτηθεί ο αριθμός των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, δήλωσε για μια ακόμη φορά  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξη του το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ. και στην εκπομπή του Γ.Αυτιά.

Ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε για μία ακόμη φορά του πολίτες να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων έτσι ώστε να μπορέσει ο ΕΝΦΙΑ να βγει σε 5 δόσεις. 

Ο Κος Τρ. Αλεξιάδης επανέλαβε τα όσα πραγματικά ισχύουν με βάση τον νόμο 4223/2013 σχετικά με τις δόσεις του φόρου, και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ενημέρωση που προσφέρουν ορισμένα οικονομικά σάιτ, κάνοντας περισσότερο πολιτική παρά σωστή ενημέρωση.  Ορισμένοι δημοσιογράφοι όπως συγκεκριμένα ανέφερε κάνουν ρεπορτάζ διαβάζοντας άλλα σάιτ. 

Σε ερώτηση του Προέδρου της ΕΦΕΕΑ κου. Δ.Τσαμόπουλου εάν υπάρχει δυνατότητα εκ νέου παράτασης των δηλώσεων μέχρι 25 Ιουλίου, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι  "με ενημέρωση που έχω μέχρι και 7.7.2016, έχει κατατεθεί το 87% των δηλώσεων, μένουν λιγότερο από ένα εκατομμύριο δηλώσεις, προλαβαίνουμε μέχρι την παρασκευή". 
Πρόσθεσε επίσης ότι  "εάν οι δηλώσεις παραταθούν μέχρι 20 ή 25 Ιουλίου, κινδυνεύουμε να πάμε για πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο. Πρέπει να εκτιμήσουμε τι είναι το λιγότερο κακό."

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις