Ν.Μαριάς:Να σταματήσουν οι παράνομες κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων

Να σταματήσουν οι παράνομες κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων, κατασχέσεις στις οποίες επιδίδονται με μανία το τελευταίο διάστημα το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι Τράπεζες,, ζητά με νέα παρέμβασή του στην Ευρωβουλή, ο Νότης Μαριάς.

Στην Κατεπείγουσα Γραπτή Ερώτησή του που κατέθεσε σήμερα (1/2) και η οποία απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, σε συνέχεια μάλιστα των σχετικών δημοσίων παρεμβάσεων του το τελευταίο διάστημα, επισημαίνει ότι «οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο Έλληνες αγρότες αδυνατούν να εξοφλήσουν τους υπέρογκους φόρους, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και να εξυπηρετήσουν τα τοκογλυφικά δάνεια, με αποτέλεσμα εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες να προχωρούν παράνομα σε κατάσχεση των κοινοτικών τους επιδοτήσεων και ενισχύσεων, όταν κατατίθενται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον τραπεζικό λογαριασμό των ανωτέρω δικαιούχων αγροτών».

Κατόπιν ο Νότης Μαριάς παρατηρεί ότι ήδη με προγενέστερη Γραπτή Ερώτησή του στις 29/8/2014 είχε καταγγείλει τις «παράνομες κατασχέσεις από το Ελληνικό Δημόσιο και τις τράπεζες των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων» δηλώνοντας ότι «η νομοθεσία της Ε.Ε. (Κανονισμοί 1782/2003, 1792/2003, 795/2004 κλπ όπως ισχύουν σήμερα) κατοχυρώνει το ακατάσχετο των κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων χωρίς καμία απολύτως αίρεση».

«Μάλιστα», συνεχίζει «το άρθρο 11 Κανονισμού 1290/2005 προβλέπει την «πληρωμή των δικαιούχων στο ακέραιο» επισημαίνοντας ειδικότερα ότι «τα ποσά που αντιστοιχούν στις χρηματοδοτήσεις» της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής «ή στη δημόσια χρηματοδοτική συμμετοχή στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης θα πρέπει να καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους».

Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα προκειμένου:
1)Να εφαρμοστεί η παραπάνω νομοθεσία της Ε.Ε. που εξασφαλίζει το ακατάσχετο των ενισχύσεων και επιδοτήσεων που καταβάλλονται στους Έλληνες αγρότες βάσει της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και
2)Να επιστραφούν στους Έλληνες αγρότες οι επιδοτήσεις τους που κατασχέθηκαν κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ε.Ε..
Σημειώνεται ότι ήδη την προηγούμενη Πέμπτη 26/1/2017 ο Νότης Μαριάς μιλώντας στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Ευρωβουλής είχε θέσει το ζήτημα των παράνομων κατασχέσεων των κοινοτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων των Ελλήνων αγροτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις