Ν. Μαριάς: Κριτική στην Κομισιόν για αγροτικό πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης

Να υπάρξει ίση μεταχείριση μεταξύ των κρατών-μελών της Ένωσης όσον αφορά το ζήτημα της ενέργειας ζήτησε με ομιλία του την 1η Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης.

Όπως επισήμανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση κ. Šefčovič, «η Ενεργειακή Ένωση προϋποθέτει ίση μεταχείριση όλων και αυτή τη στιγμή δεν επικρατεί αυτό όσον αφορά την Ελλάδα. Πρώτα απ’ όλα οι αγρότες μας οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους γιατί διαμαρτύρονται για τη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας πληρώνουν πανάκριβο το αγροτικό πετρέλαιο. Και αυτό διότι η τρόικα έχει επιβάλει αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης. Επομένως δεν μπορούν να είναι παραγωγικοί αυτοί οι άνθρωποι».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Δεύτερον υπάρχει η περίφημη ενεργειακή φτώχεια. Φτωχοποιημένος ο Ελληνικός λαός. Ταυτόχρονα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, στα ύψη, ξεπαγιάζει όλη η Ελλάδα. Και αυτό πάλι κύριε Sevkovich γιατί η τρόικα επιβάλει αυξημένους φόρους».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Πως θα προχωρήσει η Ελλάδα; Πως θα βρεθεί σε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα; Αυτά είναι καίρια ερωτήματα κύριε Sevkovich και πρέπει να τα απαντήσετε διότι ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται πλέον άλλο τις πολιτικές της τρόικας».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις