Μήνυση Αμυρά για την εκμετάλλευση των δύο θαλάσσιων λεόντων

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς για την εκμετάλλευση των δύο θαλάσσιων λεόντων του προστατευόμενου είδους Otaria flavescens, οι οποίοι παρανόμως χρησιμοποιούνταν σε παράσταση με αντίτιμο, σε παράνομη μάλιστα πλωτή εξέδρα, μερικά μέτρα από το λιμάνι της Κέρκυρας.

Ο Γιώργος Αμυράς ζητεί την εφαρμογή άμεσα και χωρίς εξαιρέσεις του Ν. 4039/2012 για την προστασία των ζώων καθώς και τη νόμιμη τιμωρία όσων ευθύνονται τόσο για την παράνομη εκμετάλλευση των θαλασσίων λεόντων όσο και για την αδικαιολόγητη μέχρι σήμερα μη επικύρωση των προστίμων και άρση των παρανομιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έχουν βεβαιωθεί ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016 σε βάρος συγκεκριμένης επιχείρησης.

Το θέμα μάλιστα απέκτησε και νέες διαστάσεις τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έγινε γνωστό, ότι οι δύο θαλάσσιοι λέοντες «απέδρασαν» από την παράνομη πλωτή εξέδρα, όπου κρατούνταν σε αιχμαλωσία με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα ο ένας θαλάσσιος λέοντας να εντοπισθεί εμφανώς καταβεβλημένος στο λιμάνι της Κέρκυρας ενώ η τύχη του άλλου εξακολουθεί να αγνοείται μέχρι σήμερα. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι τα ζώα αυτά δεν μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες ανοιχτής θάλασσας καθώς έχουν συνηθίσει πλέον να ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις