Ως αγροτικά εισοδήματα θα λογίζονται τα έσοδα από την οικοτεχνία

«Ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικοτεχνίας» χαρακτήρισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, την έκδοση εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ, καθώς μετά από συντονισμένες προσπάθειες με τα δύο εμπλεκόμενα Υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, εκδόθηκε εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία από 01.01.2017 τα έσοδα που προκύπτουν από τις δραστηριότητες της οικοτεχνίας θα λογίζονται και θα περιλαμβάνονται στα αγροτικά εισοδήματα.

Η ένταξη αυτή αποτελούσε πάγιο αίτημα των επαγγελματιών αγροτών, όπως αυτοί ορίζονται και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), οι οποίοι ασκούν την συγκεκριμένη δραστηριότητα της οικοτεχνίας.

«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κρήτη, που πρωτοπορεί στην εδραίωση της οικοτεχνίας. Σε συνέχεια της Υ.Α. 4912/120862/2015 (Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής), δόθηκε η δυνατότητα μικρής κλίμακας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων αποκλειστικά ιδίας παραγωγής από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την παραγωγή τροφίμων οικοτεχνίας, δίνοντάς στου παραγωγούς απευθείας πρόσβαση στην αγορά, προσδίδοντας έτσι προστιθέμενη αξία στο προϊόν τους και αυξάνοντας το εισόδημά τους», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Βαρδάκης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις