Απάντηση Ν.Χουντή σε ΚΚΕ Μαγνησίας, για καύση απορριμμάτων

Απάντηση Νίκου Χουντή, στη συκοφαντική ανακοίνωση του ΚΚΕ Μαγνησίας, για την ΑΓΕΤ

Σχετικά με την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ (2.5.2018), που τον κατηγορούσε ότι «είναι ένθερμος υπερασπιστής της πολιτικής της ΕΕ και της νομοθεσίας, ευρωπαϊκής και ελληνικής, που προωθεί την καρκινογόνα καύση για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων», ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μία φορά, εκπλήσσει το ΚΚΕ με τον τρόπο που χαρακτηρίζει τις πολιτικές ενέργειες άλλων κομμάτων.

Συγκεκριμένα:

  1. Προκαλεί εντύπωση ότι το ΚΚΕ δεν είδε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου (2.5.2018), όπου αναγγείλαμε την κατάθεση 2 ερωτήσεων στην Κομισιόν, σχετικά με την καύση RDF από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ και τα σχέδια δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF από το Δήμο στον ΧΥΤΑ Βόλου, σημειώναμε με έμφαση ότι, «Σημειώνεται ότι, σε κάθε περίπτωση, κατά την καύση απελευθερώνονται διοξίνες, φουράνια (καρκινογόνες ουσίες) και άλλοι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αέριοι ρύποι. Η κατάσταση αυτή, προφανώς επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο, όταν το RDF είναι εκτός προδιαγραφών ή η καύση γίνεται σε τεχνολογικά παρωχημένους κλιβάνους, όπως αυτοί της ΑΓΕΤ».
  2. Θα προτιμούσε ίσως το ΚΚΕ, να καταθέσουμε την ίδια ερώτηση που είχε το ίδιο καταθέσει στις 9.5.2017[1], με την οποία οδηγούσε την Κομισιόν να απαντήσει «τι καλά που τα κάνει η ΑΓΕΤ» και «πόσο χρήσιμο είναι να καίγονται σκουπίδια από τσιμεντοβιομηχανίες»! Απάντηση, που, απ’ ό,τι φαίνεται, και το ίδιο το ΚΚΕ ντράπηκε να δώσει στη δημοσιότητα.
  3. Εμείς, με τη θέση μας, αντιπαρατιθέμεθα με την καύση απορριμμάτων σε όλη την κλίμακα. Από τη συμμετοχή στον αγώνα των πολιτών του Βόλου για πλήρη κατάργηση κάθε καύσης, μέχρι την απαίτηση αυστηρής τήρησης κάθε προστατευτικής για της δημόσια υγεία και το περιβάλλον, νομοθεσίας. Με πρόστιμα στην τσιμεντοβιομηχανία, με συνεχείς ελέγχους για τους αέριους ρύπους, με έλεγχο του Δήμου Βόλου αν έχει εκπληρώσει τους προβλεπόμενους στόχους για πρόληψη, διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση των απορριμμάτων, με ουσιαστική συμμετοχή του κινήματος των πολιτών σε κάθε θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, παραπέμπουμε τους φίλους του ΚΚΕ σε ερωτήσεις μας και δημόσιες τοποθετήσεις του Νίκου Χουντή, από το 2010 (http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=&id=814, http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=&id=803, http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=235714).

Τέλος, τους καλούμε να αποφύγουν τις εύκολες καταγγελίες, γιατί διασπούν το κίνημα και χάνουν για άλλη μία φορά το στόχο και φυσικά, τους περιμένουμε να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή του κινήματος των πολιτών, στο Παμβολιώτικο Συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις