Συνάντηση Αυγενάκη  με αμπελουργούς για τις πρόσφατες καταστροφές

Επίσκεψη στο πρότυπο οινοποιείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου στην Αυγενική πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, ο Γραμματέας της ΝΔ -Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη και τον Υπεύθυνο Αγροτικών Θεμάτων της ΝΟΔΕ κ. Μανώλη Χαιρέτη.

 

Το κλιμάκιο της ΝΔ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου κ. Ανδρέα Στρατάκη και στελέχη της ένωσης, τον Πρόεδρο Συνεταιρισμού Αρχανών κ. Γιάννη Καλοχριστιανάκη και τον εκπρόσωπο αμπελουργών και αποσταγματοιών τσικουδιάς κ. Τάσο Βρέντζο.

 

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε για τις εργασίες του οινοποιείου, αλλά κυρίως για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει από τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι αμπελουργοί λόγω των βροχοπτώσεων, λίγο πριν τη συγκομιδή. Οι καταστροφές που προέκυψαν αφορούν τόσο σε επιτραπέζιο σταφύλι όσο και σε ποικιλίες οινοστάφυλων, ενώ όπως επεσήμαναν οι αμπελουργοί υπάρχουν περιοχές που οι καταστροφές φθάνουν και στο 100%, ενώ όπως υπογράμμισαν ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε μεν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών η οποία είναι σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να καταβληθούν με ταχύτητα οι αποζημιώσεις και να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

 

Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα προκειμένου να αναδειχθεί επαρκώς το θέμα των αποζημιώσεων δεδομένου ότι, όπως επεσήμανε, “οι αποζημιώσεις πρέπει να καταβληθούν χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, διότι οι αμπελουργοί εκτός από το υψηλό καλλιεργητικό κόστος που καλούνται να ανταποκριθούν, η υψηλή φορολογία, το υψηλό κόστος παραγωγής, ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος στο κρασί, τους οδηγούν σε απόγνωση”.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις