Αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας  στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα

Κατά την ομιλία του στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιο Σταθάκη, σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (Ε.Σ.Ε.Κ.), την Τρίτη 22 Ιανουαρίου,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς άξονες γύρω από την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας  στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα.

Ο πρώτος άξονας αφορά την δημιουργία μικρών ή μεγάλων μονάδων βιοαερίου σε αγροκτηνοτροφικές περιοχές, με άμεσα θετικά αποτελέσματα για την γεωργία, την κτηνοτροφία, την τοπική οικονομία, την βελτίωση της ποιότητας των ζωοτροφών και κατ’επέκταση την μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο δεύτερος άξονας  είναι σχετικός με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, οι οποίες εξελίσσονται διαρκώς, όπως η ορθή χρήση φωτοβολταϊκών και  αιολικών συστημάτων από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, πετυχαίνοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Τέλος, ο τρίτος άξονας επικεντρώνεται στην κατασκευή μικρών ή μεσαίων υδροηλεκτρικών έργων αλλά και στην αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων έργων, με γνώμονα την ορθή διαχείριση του νερού και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. 

Ο κ.Παπαδόπουλος ζήτησε να συμπεριληφθούν οι τρεις συγκεκριμένοι άξονες, στον εθνικό σχεδιασμό για την ενέργεια και το κλίμα, ενώ τόνισε ότι ο προσανατολισμός του υπουργείου πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύνθετου πλαισίου , το οποίο να βοηθάει τόσο τους αγρότες όσο και την εθνική οικονομία με πολλαπλά οφέλη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις