Μ.  Τζελέπης: για τις εισαγγελικές διώξεις εις βάρος των αγροτών

Ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης μετά από τις εισαγγελικές διώξεις εις βάρος των αγροτών προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για πρώτη φορά οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με μία τόσο «αυταρχική» και «καθεστωτική» Κυβέρνηση, η οποία τους στερεί το Συνταγματικό τους δικαίωμα να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται. Φαίνεται ότι ο μόνος τρόπος της Κυβέρνησης για να επιβληθεί είναι «συνοπτικές δικαστικές διαδικασίες» χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί από την Δικαιοσύνη αντίστοιχη προκαταρκτική εξέταση για το εάν πράγματι τελείται αδίκημα ή όχι.

 

Η Κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι οι διαμαρτυρίες των αγροτών είναι το αποτέλεσμα των δικών της πολιτικών. Η υπερφορολόγηση των αγροτών, η εισφοροληστρική πολιτική, η ανυπαρξία πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα και η αδυναμία της να διασφαλίσει τους κανόνες της αγοράς έχουν δημιουργήσει σήμερα ένα κλίμα ασφυξίας για τους επαγγελματίες αγρότες και εύλογο είναι να διαμαρτύρονται και να αιτούνται την λύση των προβλημάτων τους, διεκδικώντας να μπορούν να ζήσουν από το αγροτικό τους εισόδημα.

Η ποινικοποίηση της πρόθεσης, η σύνταξη κατηγορητηρίου χωρίς την τήρηση της διαδικασίας που απαιτεί προκαταρκτική εξέταση  για να διερευνηθεί αν τελείται ένα αδίκημα και η σπουδή για την παραπομπή τους, έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό  των αγροτών και στην πραγματικότητα υποκρύπτει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στην δίκαιη αγανάκτηση τους.

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες και αυτό πληρώνει τώρα η Κυβέρνηση. Την καλούμε να πάρει πίσω το κατηγορητήριο και να ακούσει τους αγρότες, όπως τους άκουσε και το Κίνημα Αλλαγής και κατέθεσε προ διμήνου πρόταση νόμου για την ανακούφιση τους».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις