«Χωρίς χρονοδιάγραμμα οι αποζημιώσεις για τη Χαλκιδική μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου»

Ως προς την απάντηση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην από 2 Αυγούστου 2019 Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Απόστολος Πάνας, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα «Αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι τεράστιες φυσικές καταστροφές στην Π.Ε. Χαλκιδικής», ο κος Πάνας σημειώνει τα εξής:

«Τώρα που οι επικοινωνιακές περιοδείες των υπουργών στη Χαλκιδική τέλειωσαν  και ήρθε η ώρα της ταμπακιέρας και των αποζημιώσεων των αγροτών και όχι μόνο, ο Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης μετά την ερώτηση μας στη βουλή δεν μας δίνει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων .

Ο κος Υπουργός μας λέει εν ολίγοις ότι το έργο της εκτίμησης των καταστροφών δεν έχει ολοκληρωθεί κι ότι αν παραστεί ανάγκη, όπως λέει, θα επιστρατευτούν και άλλοι γεωτεχνικοί. Επιπλέον, συνεχίζει περιγράφοντας τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί για να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων, η οποία όπως φαίνεται, είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα. Μάλιστα, όπως εξηγεί στο έγγραφό του, οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους- ασφαλιστικά ενήμερους αγρότες .

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν απαντά στα ερωτήματα που του θέσαμε, καθόσον εμφανίζεται στην απάντησή του χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων, δεν απαντά στο ερώτημα για το αν στις αποζημιώσεις θα συμπεριληφθούν όλες οι κατοικίες, κύριες και μη και τέλος, δε φαίνεται να έχει κανένα σχεδιασμό πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης ανάλογων καιρικών φαινομένων.

Εμείς συνεχίζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε την προσπάθεια για να διευθετηθεί το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων το συντομότερο δυνατό.’’

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις