Κόκκαλης: για έκπτωση 10% στη φορολογία συνεταιριζόμενων αγροτών

Πρόταση για 10% έκπτωση στη φορολογία των συνεταιριζόμενων αγροτών, καταθέτει ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στη σχετική πρόταση του ο κ. Κόκκαλης σημειώνει τα εξής: «Στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι που έγινε στη Λάρισα την περασμένη Παρασκευή, οι αγρότες και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα άτυπο debate με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη. Στο αίτημα για μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα για την ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος που αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ανασυσταθεί από τις στάχτες του, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δε γίνεται διότι θα ήταν αντισυνταγματικό, αφού αντίκειται στην αρχή της φορολογικής ισότητας.

Εμείς από την άλλη, λέμε ότι αν υπάρχει διάθεση και γνώση του αντικειμένου, βρίσκονται λύσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του Έλληνα αγρότη. Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη: Να δίνεται έκπτωση της τάξης του 10% στη διαδρομή του χρήματος από τον τζίρο του συνεταιρισμού που περνάει ως κέρδος στο φορολογητέο εισόδημα του συνεταιριζόμενου αγρότη.
Με αυτή την πρότασης αφενός παρέχεται κίνητρο ένταξης για τους αγρότες στους συνεταιρισμούς, αλλά κι από την άλλη αποφεύγεται τυχόν συνταγματικό κώλυμα σε ότι αφορά την αρχή της φορολογικής ισότητας.

Ιδού η Ρόδος για τον κ. Βορίδη και την κυβέρνηση της Ν.Δ. Ας αφήσουν τους «επενδυτές» και τις συνταγματικές προφάσεις κι ας νομοθετήσουν υπέρ των ασθενέστερων».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις