Ιλ. Αχμέτ: Οι καπνοπαραγωγοί Θράκης να αγοράζουν και να μεταπωλούν αυτοί τα καπνά

Σε ότι αφορά το θέμα των καπνοπαραγωγών της Θράκης, ο Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Ιχλάν Αχμέτ, μιλώντας, έκανε μια πολύ σοβαρή και ουσιαστική τοποθέτηση και πρόταση πώς να ξεφύγουν από το οικονομικό αδιέξοδο.

Γνωστό είναι σε όλους πως οι καπνοπαραγωγοί-5.700 στον αριθμό πια- στην Θράκη παράγουν, κοπιάζουν και καλλιεργούν την κατηγορία καπνού Ανατολικού Τύπου-Μπασμά- . Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι το χρυσάφι των μειγμάτων, καθώς είναι αυτή που αρωματίζει τα μείγματα των σιγαρέτων. Πως είναι δυνατόν αυτοί οι παραγωγοί λοιπόν, (ένα ερώτημα που δημοσιογραφικά με βασανίζει χρόνια), να μην το εισπράττουν στην τιμή αυτό το επιπλέον, καθώς τσιγάρα , χωρίς την αρωματική ύλη αυτή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ¨Ολες οι εταιρείες την χρησιμοποιούν. Πως γίνεται λοιπόν και αντί να κυνηγούν οι έμποροι τους καπνοπαραγωγούς και να τους παρακαλούν στην πιο συμφέρουσα τιμή να τους το πουλήσουν;

Που είναι ο λάκκος στη φάβα; Μας τον εξήγησε πολύ εύγλωττα ο κ. Ιλχάν, ο οποίος το γνωρίζει το θέμα πολλά χρόνια και είχε κάνει παλιότερα και πρόταση για πούρα Θράκης.
«Έχω πει στον Συνεταιρισμό των Καπνοπαραγωγών Θράκης, πως θα πρέπει ΌΛΟΙ να συμβάλλουν να ενδυναμωθεί ο συνεταιρισμός και να διαδραματίζει τον ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ που του του αρμόζει. Τι έχω πει στους καπνοπαραγωγούς; ΝΑ αγοράζει ο Συνεταιρισμός ΌΛΑ τα καπνά από τους Καπνοπαραγωγούς, σε συμφέρουσες τιμές όχι με το ζόρι 4-5 ευρώ των Εμπόρων το οποίο προκύπτει με παρακάλια των παραγωγών, να τα αποθηκεύει και μετά ο Συνεταιρισμός να τα πουλάει στις Καπνοβιομηχανίες 10-12 ευρώ, όπως τα πουλάνε οι Έμποροι», τόνισε με σαφήνεια ο κ. Ιλχάν.
Προσυπογράφουμε την τοποθέτηση του κ. Ιλχάν.Αυτός είναι ο ρόλος του Συνεταιρισμού και όχι να είναι με το χέρι απλωμένο για ενίσχυση πότε στην κυβέρνηση και πότε στους εμπόρους για ψίχουλα στην δραστικά μειωμένη τιμή που τους δίνουν.

Οργάνωση, Δράση με τα νέα παιδιά της Μειονότητας, μια και κυρίως αυτοί ασχολούνται, να δοθεί επιτέλους ένα μάθημα σε όλους και κυρίως στους εμπόρους που «κλέβουν» τους καπνοπαραγωγούς. Αυτοί όμως γίνεται γιατί τους το επιτρέπουν οι ίδιοι, Είναι ώρα και μαζί με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, οι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, όχι μόνο όπως είπε ο πρόεδρος το Συνεταιρισμού, Εσάτ Χουσεΐν, να εμφανίζονται πριν τις εκλογές, να δράσουν όλοι μαζί σαν μια ομάδα, για την ανάδειξη του προϊόντος του καπνού του Ανατολικού τύπου. Είναι Χρυσάφι και το πετάνε για 4-5 ευρώ, λόγω της ανοργανωσιάς και της διαίρεσης. Επιτέλους Τέλος.

Το ηχητικό της συνέντευξης όπου κάνει την σχετική αναφορά ο κ. Ιλχάν υπάρχει στην ανάρτηση για την υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά των Νοσηλευτών του Δημοσίου

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις