Λ. Αυγενάκης: Μίλησε με εκπροσώπους των αγροτών

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων του νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε χθες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής του νομού, Λευτέρης Αυγενάκης. Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης. 

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων- σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Αυγενάκη- εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για «τη γρήγορη αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα την θετική εικόνα της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο», και αναγνώρισαν τις προσπάθειες για την στήριξη της οικονομίας ιδίως στους κλάδους που πλήττονται.

Ωστόσο, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν υπάρξει ακόμη συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, καθώς και για τις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας στην οικονομία, την απασχόληση και την αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, ψύχραιμα, αποφασιστικά και υπεύθυνα στη διαχείριση αυτής της κρίσης βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την υγεία των πολιτών μας εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου, άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, μέτρα στήριξης των εργαζομένων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση, τη συστράτευση και του ιδιωτικού τομέα και με δέσμες μέτρων οικονομικής ενίσχυσης».

 

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Αυγενάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των παραγωγών για το σχεδιασμό στήριξης του πρωτογενή τομέα. Ειδικότερα, ενημερώθηκαν για τους ελαιοπαραγωγούς, για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών, για τους οινοποιούς, για τους αποσταγματοποιούς, ειδική αναφορά έκανε για την αιγοπροβατοτροφία, καθώς και τις εξαγωγικές μονάδες οπωροκηπευτικών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς και το μέλος της διοίκησης, Μιχάλης Καμπιτάκης, ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κόφινα, Γιώργος Ξυλούρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πεζών, Μανώλης Μπέρκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσαράς, Γεώργιος, Τσικνάκης, και άλλα μέλη της διοίκησης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου, Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, και ο πρόεδρος των Αποσταγματοποιών, Αναστάσιος Βρέντζος, ενώ συμμετείχε και ο αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικού τομέα της Ν.Δ., Μανώλης Χαιρέτης. Τη συζήτηση συντόνισε το στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις