Εμ. Φράγκος:  «Σε κρίση βρίσκεται η κτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδας»

O Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, με γραπτή ερώτηση, επισημαίνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα τεράστια προβλήματα των Ελλήνων Κτηνοτρόφων, όπου λόγω του κλεισίματος των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, δεν μπορούν να διαθέσουν το ζωικό τους κεφάλαιο και βρίσκονται σε απόγνωση! Η Ελληνική Λύση και ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος ζητάμε να ενεργοποιηθούν οι κοινοτικοί πόροι για την στήριξη τους!

 

Σοβαρό κίνδυνο αντιμετωπίζει η κτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο, με την παραγωγή να έχει μειωθεί και παράλληλα το κόστος της να έχει αυξηθεί. Ενόψει των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19, ματαιώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις και τα έθιμα που συνοδεύουν το Ορθόδοξο Πάσχα και οι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων έχουν να αντιμετωπίσουν αδιάθετα προϊόντα, μειωμένες τιμές διάθεσης, δυσκολίες στην μετακίνηση και αποθήκευση. Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο τομέας του χοιρινού και βόειου κρέατος, καθότι η μαζική εστίαση παραμένει κλειστή. Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα για να διαβιώνουν αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειές τους και να αποφύγουν την φτώχεια και την εξαθλίωση.

 

Ο Ευρωβουλευτής ερωτά την Ευρωπαική Επιτροπή:

1. Σχεδιάζει η Επιτροπή την άμεση και πρόωρη ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων για την στήριξη της κτηνοτροφίας;

2. Σχεδιάζει η Επιτροπή την αύξηση των διαθέσιμων, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, κοινοτικών πόρων για την στήριξη της κτηνοτροφίας;

3. Πώς μπορούν να αποζημιωθούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων που ήρθαν αντιμέτωποι με ένα γενικευμένο lockdown κατά την περίοδο του Πάσχα;.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις