Οζ. Φερχάτ: Τα παρακρατηθένα 440 εκ ευρώ της ΕΕ από τα βοσκοτόπια να δοθούν στους Κτηνοτρόφους

Σύμφωνα με τον κ. Φερχάτ,   Συντονιστή Β της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, όλο αυτό το διάστημα πριν τον κορονοϊό και μετά, στο βαθμό που μπορούσε επικοινωνούσε με τους Κτηνοτρόφους της Ροδόπης, οι οποίοι τον ενημέρωναν για πολύ δύσκολες συνθήκες, ειδικά με τις πτώσεις των τιμών στα αμνοερίφια και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις πληθυσμού λόγω κορονοϊού.

Εξ άλλου ο κ.Φερχάτ κάλεσε την κυβέρνηση να διαθέσει στον Κτηνοτροφικό κλάδο και ΜΟΝΟ τα παρακρατηθέντα χρήματα που επιστράφηκαν στην κυβέρνηση, καθώς στην χαρτογράφηση των βοσκοτόπων υπήρξε σωρεία λαθών. «Η Χώρα μας δικαιώθηκε και θα της επιστραφούν ποσά της τάξης των 440 εκ ευρώ! Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν στους Κτηνοτρόφους, αφού από αυτούς αφαιρέθηκαν και ΜΟΝΟ σε αυτούς και όχι σε άλλους κλάδους.

Υπενθυμίζεται πως ο έλεγχος για τα λάθη στις βοσκήσιμες γαίες από την ΕΕ αφορούσε τα έτη 2009-2013 και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει ο δικαστικός αγώνας με επιχειρήματα για να δικαιωθεί η χώρα μας και να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ Φερχάτ κάλεσε την κυβέρνηση να εκπονήσει σχέδιο για τον οικονομικό Αρμαγεδώνα που έρχεται και ανέφερε το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για τις πρόωρες εκλογές ανέφερε πως αν τελικά η ΝΔ πάει σε εκλογές το κάνει για να αποδράσει .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις