Καυκαλιάς για τις απαιτήσεις των αγροτών

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Γεωργίας, στην παρουσία και του αρμόδιου Υπουργού, δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τον αγώνα επιβίωσης που κάνουν οι αγρότες

  • Τα μέτρα στήριξης προς τον αγροτικό τομέα, εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.
  • Το νέο σχέδιο διαχείρισης γεωργικών κινδύνων, οι αντιδράσεις των παραγωγών  αναφορικά με το ύψος των αποζημιώσεων που δόθηκαν την προηγούμενη περίοδο, καθώς επίσης και οι ζημιές που προκλήθηκαν  από τον καύσωνα και τις χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Σ΄ ότι αφορά στα μέτρα στήριξης προς τους αγρότες, εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι σημειώνεται μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης. Ενώ όλοι διαπιστώσαμε πως το πρώτο πακέτο στήριξης του αγροτικού τομέα ήταν ανεπαρκές για να στηρίξει τους γεωργοκτηνοτρόφους,  η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ακόμα δεν έχουν υλοποιήσει τα νέα μέτρα στήριξης. Καλέσαμε τον Υπουργό, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να προχωρήσει στην εφαρμογή τους. 

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις προς τους γεωργούς, το πρόβλημα με το ύψος των αποζημιώσεων που έχουν δοθεί, παραμένει και δυστυχώς φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να το διορθώσει. Ζητήσαμε, για άλλη μια φορά, από τον Υπουργό να λάβει διορθωτικά μέτρα ούτως ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν με το ύψος των ποσών που πρέπει.  Την ίδια στιγμή, αναμένουμε από τον Υπουργό μέχρι το τέλος του Ιούνη, σε συνεργασία και με τις αγροτικές οργανώσεις να καταθέσει ένα πλαίσιο από ρυθμίσεις, το οποίο θα διορθώνει τα όποια κενά έχουν παρουσιαστεί στην εφαρμογή του νέου σχεδίου διαχείρισης γεωργικών κινδύνων. 

Τέλος, σ’ ότι αφορά  στην καταβολή των αποζημιώσεων για τις νέες ζημιές που έχουν καταγραφεί, καλέσαμε την Κυβέρνηση όπως αυτή τη φορά λειτουργήσει με τρόπο, ώστε να μην παρουσιαστούν οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.  

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις