Βορίδης: Πρώτη φορά η Βουλή προστατεύει τα ΠΟΠ προϊόντα ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά

Παράλληλα, έκανε λόγο για αμηχανία της αντιπολίτευσης, ενώ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «εύκολη και ανέξοδη κριτική» και τον κάλεσε να πει ξεκάθαρα ποια είναι η θέση του για τις παράνομες «ελληνοποιήσεις».

«Για πρώτη φορά η Βουλή, ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά προστατεύει τα ΠΟΠ προϊόντα για τα οποία όλα αυτά τα χρόνια ακούγαμε πολλά λόγια και καμία πράξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σήμερα ερχόμαστε με αυτό το νομοσχέδιο και κάνουμε μία αποτελεσματική αντιεγκληματική πολιτική για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων, με αυστηρές ποινές, δημοσιοποίηση των στοιχείων και με οριστική ανάκληση της άδειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε:

«Έχουμε όλοι δεχθεί καταγγελίες για νοθεία στη φέτα, που είναι ΠΟΠ προϊόν και τις παράνομες μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Καμία όμως νομοθέτηση δεν έγινε μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση φέρνει λοιπόν αυτή την πρωτοποριακή νομοθεσία και την εισάγει ως πρότυπο για ολόκληρη την ΕΕ».

«Ξεκινάμε σήμερα να υλοποιούμε το στρατηγικό μας σχεδιασμό με αυτό το νομοσχέδιο για τις ελληνοποιήσεις, που είναι ο κυρωτικός μηχανισμός, και θα ακολουθήσει η αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά τους», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Έμφαση έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην τροπολογία για τους «εργάτες γης» τονίζοντας ότι, «για πρώτη φορά μετατρέπεται το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας για αυτούς που δουλεύουν στα χωράφια».

Απαντώντας στη κριτική για το θέμα της βιομηχανικής κάνναβης, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «δεν καταργείται, είναι πολιτική επιλογή της παρούσης κυβέρνησης η καλλιέργειά της», και πρόσθεσε ότι το μόνο που κάνει το νομοσχέδιο, είναι να διευκολύνει στο θέμα του πολλαπλασιαστικού υλικού και στο θέμα του ορίου.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα, με πρώτη το πρόβλημα των ανακτήσεων, ενώ, όπως είπε, θα συνεχιστούν με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς -για τους οποίους αρχίζει εντός των επόμενων ημερών η διαβούλευση- και την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων στο χώρο του πρωτογενούς τομέα.

«Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τις αθέμιτες πρακτικές και αναμόρφωση της νομοθεσίας για την αξιοποίηση των αγροτικών ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο», συμπλήρωσε.

Για το θέμα του ΕΛΓΑ, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «θα υπάρξει μια συνολική ολοκληρωμένη παρέμβαση» ενώ σημείωσε ότι ήδη η επιτροπή του υπουργείου έχει παραδώσει το πόρισμά της πάνω στο οποίο θα γίνει μια πρώτη συζήτηση και προσέγγιση.

«Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, προχωράμε βήμα-βήμα στην ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα. Και η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου είναι ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων ελληνοποιήσεων για το οποίο όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες πρέπει να είναι περήφανες για την ψήφισή του», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις