Κ. Βελόπουλος: Ρωτά τον Μ. Βορίδη για τους αγρότες της Χαλκιδικής

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών της Χαλκιδικής από τις χαλαζοπτώσεις και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την επίλυση του προβλήματος και ενίσχυση των παραγωγών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

Προς: Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Χαλαζοπτώσεις έπληξαν την αγροτική παραγωγή της Χαλκιδικής»

Κύριε Υπουργέ,

αγρότες της Χαλκιδικής (Δήμων Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας) μας εξέθεσαν με θλίψη το βαθμό πλήγματος που υπέστησαν από τις χαλαζοπτώσεις της 26ης Μαΐου 2020. Για άλλη μια φορά, βίωσαν την καταστροφή των αγροτικών τους εκτάσεων και την απώλεια της παραγωγής τους.

Συγκεκριμένα, αγρότες παραγωγής καϊσιών είδαν την παραγωγή τους εν μια νυχτί να καταστρέφεται, ενώ, η ευρύτερη περιοχή επλήγη και πάλι από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, πριν 10 μήνες.

Η Πολιτεία καλείται να σταθεί άλλη μια φορά αρωγός στην καταστροφή που υπέστησαν οι ως άνω αγρότες, ενώ οι αποζημιώσεις, που δικαιούνται οι πληγέντες αγρότες των προηγούμενων καταστροφών, ακόμη καταβάλλονται.

Σημειωτέον, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής βιοπορίζονται από την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό και από ό,τι διαφαίνεται, εφέτος, οι ως άνω θα υποστούν βαριά πλήγματα και στους δύο τομείς.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ενεργοποιήσετε άμεσα τους μηχανισμούς του ΕΛΓΑ, προκειμένου αφενός, να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές που προξένησαν οι έντονες χαλαζοπτώσεις στη Χαλκιδική και αφετέρου, να αποζημιωθούν οι ως άνω πληγέντες στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις