Αραχωβίτης: Υπάρχει ένα κλίμα φόβου στους πολίτες

Στο στούντιο της apela.gr βρέθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, όπου συνομίλησε με τη δημοσιογράφο Φωτεινή Μακεδονοπούλου για μια πλειάδα θεμάτων, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας εκπομπής του Super TV, που έχει επίκεντρο τη Λακωνία και μεταδίδεται ζωντανά από τη Σπάρτη.

Ο κ. Αραχωβίτης μίλησε αρχικά για την πρόσφατη περιοδεία του σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας και τόνισε πως «υπάρχει ένα κλίμα φόβου στους πολίτες για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας, για τις οικονομικές συνέπειες, για τα ελλιπή μέτρα που δείχνει να παίρνει η κυβέρνηση, για τη χαμηλή τιμή του ελαιολάδου, για πολλά πράγματα». Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη για μέτρα άμεσης στήριξης και αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε, πως η «κυβέρνηση βλέπει την πραγματικότητα μπροστά της και δεν μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που βλέπει».

Στη συνέχεια η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τα αγροτικά θέματα, με τον βουλευτή Λακωνίας να τονίζει πως οι αγρότες «όσο δεν βλέπουν πράξεις, τόσο απογοητεύονται από αυτή την κυβέρνηση». Μεταξύ άλλων, ο κ. Αραχωβίτης μίλησε για την τιμή της ελιάς και του ελαιολάδου, τις εξαγωγές, τα λακωνικά προϊόντα, αλλά και την πρόταση να λειτουργήσει το κράτος «αγοραστής ύστατης καταφυγής». Επιπλέον, αναφέρθηκε στις λαϊκές αγορές λέγοντας πως υπήρξε «τραγικός χειρισμός», στην κτηνοτροφία αλλά και στον ΕΛΓΑ και στην ασφάλιση των αγροτών. «Απορώ πολλές φορές με αυτή την κυβέρνηση που πάει να εφαρμόσει πράγματα που έχουν εφαρμοστεί και έχουν αποτύχει χρόνια πριν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Λακωνία και την τουριστική προβολή της, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπου ανάμεσα σε αυτά είναι και το ότι δεν είχε κάποιο κρούσμα. «Όλα αυτά όμως πρέπει να προβληθούν σε μία οργανωμένη καμπάνια. Εδώ βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία καμπάνια», τόνισε ο κ. Αραχωβίτης και πρόσθεσε πως «αν -με το λάδι τόσο χαμηλά, τις ελιές απούλητες, τον καύσωνα και στο πορτοκάλι και στην ελιά- χάσουμε και το καλοκαίρι τουριστικά στον απόλυτο βαθμό, νομίζω ότι το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο».

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο
 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις