Ο Γ. Αμανατίδης στον ΕΛΓΑ Κοζάνης

Ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης συναντήθηκε  με τον διευθυντή του Υποκαταστήματος Κοζάνης του ΕΛΓΑ, Γιώργο Βρόντζο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις στην περιοχή μας. Επιπρόσθετα ζήτησε να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η καταβολή των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ του έτους 2017.

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την συνάντηση ήταν ότι το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης είναι υποστελεχωμένο σε ανθρώπινο δυναμικό επηρεάζοντας σημαντικά την άμεση εξυπηρέτηση των αγροτών. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές των σιτηρών του 2017 θα πληρωθούν εντός του Ιουλίου, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν οι επιτόπιες επισκέψεις στελεχών του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα ελαιόδεντρα των Ιμέρων με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής των διαδικασιών ανασύστασης.

Ο κ. Αμανατίδης θέλησε να ευχαριστήσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο οποίος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, και έπειτα από συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, αποφάσισαν και ανακοίνωσαν σήμερα την ενίσχυση του ΕΛΓΑ με το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Η παρέμβαση αυτή δίνει τη δυνατότητα να επισπευσθεί η καταβολή του υπόλοιπου 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις