Αραχωβίτης: “Άλλη μια προκλητική εξαίρεση από την κυβέρνηση της ΝΔ περίμενε τους αγρότες”
Αραχωβίτης Αγρότες ΝΔ

Στην παρακάτω δήλωση προχώρησε ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανπάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

“Ξεκίνησαν με την προκλητική εξαίρεση της πλειοψηφίας των αγροτών από την ευεργετική διάταξη που σαν μέτρο ανακούφισης προέβλεπε έκπτωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές. Ενώ λοιπόν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος της έκπτωσης 25% είτε πλήττονται από τον κορωνοϊό είτε όχι, οι αγρότες συνεχίζουν να αποκλείονται μέχρι και σήμερα.

Δεν αρκέστηκαν όμως σε αυτό. Συνεχίζουν ακάθεκτοι με τον αποκλεισμό των αγροτών από την εξαγγελθείσα πληρωμή εφάπαξ των αναδρομικών μέσα στο 2020. Από την καταφανώς αντισυνταγματική ερμηνεία που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην απόφαση του ΣτΕ λείπει το αίσθημα δικαιοσύνης και στήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας των ασθενέστερων οικονομικά. Έτσι, αναδρομικά θα δοθούν μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις και όχι σε επικουρικές και δώρα. Ποσά αναδρομικών θα δουν μόνο όσοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ. Αφού οι αγρότες δικαιούνταν αναδρομικά από την επιστροφή των δώρων και η κύρια σύνταξή τους είναι χαμηλή, εξαιρέθηκαν λοιπόν ανερυθρίαστα όπως και οι λοιποί χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει συστηματικά να αγνοεί τους αγρότες και αυτό προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα”.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις