Τ. Θεοδωρικάκος: Άμεσα οι αποζημιώσεις στην Ανατολική Μάνη
Τάκης Θεοδωρικάκος Αποζημειώσεις Μάνη

Τη Μάνη επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, για να δει από κοντά την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι αποζημιώσεις των πληγέντων. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι ήταν η τρίτη φωτιά μέσα σε 15 ημέρες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, και συνεχάρη τον αρχηγό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί «έχουν δράσει με αυταπάρνηση και μας έχουν σώσει από χειρότερες ζημιές, από χειρότερα κακά», σε πλήρη συνεργασία, όπως ανέφερε, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, και τον αντιπεριφερειάρχη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κράτος έδρασε οργανωμένα και συντονισμένα. Εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι δε θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και γιατί «είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι ζημιές σε κατοικίες».

«Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των ζημιών στον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα, είναι όλα αυτά αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Βορίδης, έχει σύσκεψη με τους αρμόδιους και είναι απολύτως βέβαιο ότι όλα θα γίνουν, όπως πρέπει, γρήγορα και συντονισμένα.»

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στην Καλαμάτα, όπου και θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τους Δημάρχους της Μεσσηνίας για τα αναπτυξιακά προγράμματα του ΥΠΕΣ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις