ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι στέκεται απέναντι στους μικρομεσαίους και τους αγρότες

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για το «παρών» που επέλεξε στην τροπολογία για τους πληγέντες αγρότες του «Ιανού», ασκεί η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκεται απέναντι στα συμφέροντα των πολλών, «θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό των μικροπολιτικών του αδιεξόδων και ιδεοληψιών».

Ειδικότερα, η ΝΔ σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφού αρχικά δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα θύματα της κακοκαιρίας «Ιανός», δεν υπερψήφισε ούτε τη σχετική τροπολογία για την αποζημίωση των αγροτών, ενώ η ευρωομάδα του τάχθηκε και κατά της πρότασης της Κομισιόν για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που ανοίγει τον δρόμο για εισροή 19 δις ευρώ στους Έλληνες αγρότες.

Όπως καταλογίζει το κυβερνών κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις ενέργειες αυτές «αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι παραμένει σταθερά απέναντι στους μικρομεσαίους, απέναντι στους αγρότες, απέναντι στα συμφέροντα των πολλών, θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό των μικροπολιτικών του αδιεξόδων και ιδεοληψιών».

Καταλήγοντας δε, αναρωτιέται σκωπτικά μήπως «απλώς ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε εκ νέου το δόγμα του για το Μάτι “και να τα έπαιρνες, θα τα σπατάλαγες”, το οποίο, λογικά, θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει στους αγρότες της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Ελλάδας στις επόμενες επισκέψεις του...».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Ιανού, εχθές δεν υπερψήφισε ούτε την τροπολογία για την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την θεομηνία.

Την ίδια ώρα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά του συνόλου της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που ανοίγει τον δρόμο για εισροή 19 δις ευρώ στους Έλληνες αγρότες.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι παραμένει σταθερά απέναντι στους μικρομεσαίους, απέναντι στους αγρότες, απέναντι στα συμφέροντα των πολλών, θυσιάζοντας τα πάντα στον βωμό των μικροπολιτικών του αδιεξόδων και ιδεοληψιών. Εκτός αν απλώς ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε εκ νέου το δόγμα του για το Μάτι “και να τα έπαιρνες, θα τα σπατάλαγες”, το οποίο, λογικά, θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει στους αγρότες της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Ελλάδας στις επόμενες επισκέψεις του...».

ΠΗΓΗ