Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης θα καταλάβει ότι στον πρωτογενή τομέα η προπαγάνδα δεν πιάνει
Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης θα καταλάβει ότι στον πρωτογενή τομέα η προπαγάνδα δεν πιάνει

Σημείωσε ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ εκείνο που έφερε στην πρώτη γραμμή την αγρότισσα και τον αγρότη, που πίστεψε στη σημασία του πρωτογενούς τομέα.

«Οι αγρότες βλέπουν την αδράνεια και την επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντί τους, που προστίθεται στην αντιαγροτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Ενέργειες και παραλείψεις που οδηγούν τον πρωτογενή τομέα και το εισόδημα των αγροτών σε αδιέξοδα σε όλη τη χώρα, από την Κρήτη έως τον Έβρο», παρατήρησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχουν μέτρα και προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης για να αλλάξει έστω και λίγο αυτό το κλίμα. Ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει ότι στον πρωτογενή τομέα η προπαγάνδα δεν πιάνει», είπε η κ. Γεννηματά, ενώ συμπλήρωσε πως στο Ταμείο Ανάκαμψης ο πρωτογενής τομέας είναι φτωχός συγγενής.

«Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει αναλυτικές προτάσεις. Πρώτα για την άμεση στήριξη του Έλληνα αγρότη. Απαιτείται ένα σύγχρονο, εφαρμόσιμο εθνικό στρατηγικό σχέδιο τόσο για την εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal) όσο και της πολιτικής από το Χωράφι στο Πιάτο (From Farm to Fork), που θα λαμβάνει υπόψη τα πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες της χώρας», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά. Ακόμη, ανέφερε πως το Κίνημα Αλλαγής δεν καλύπτει μόνο το κενό αξιόπιστης αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προβάλλει πλέον προτάσεις αξιόπιστης διακυβέρνησης.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις