Σπήλιος Λιβανός: Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που θα μοιράσει τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ

Αξιοσημείωτη είσοδος στον σημερινό ανασχηματισμό αυτή του Σπήλιου Λιβανού, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ο οποίος γίνεται υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του Μάκη Βορίδη. Ο Σπήλιος Λιβανός προέρχεται από ένα νομό με έντονη αγροτική δραστηριότητα και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τα θέματα του αγροτικού κόσμου.

Μέχρι πρότινος ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και θεωρείται ιδιαίτερα έμπιστος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος και του εμπιστεύεται ένα κομβικό χαρτοφυλάκιο μιας και θα πρέπει να διαχειριστεί τα 20 δισ. ευρώ περίπου της νέας ΚΑΠ.

Πρόκειται για τον γιο του πρώην υπουργού Διονύση Λιβανού και θείος και νονός του ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Επίσης, ότι και επί Σαμαρά του είχαν εμπιστευτεί τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Το βιογραφικό του όπως ο ίδιος το έχει γράψει

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο πολιτική, αλλά και γεμάτο αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Αιτωλοακαρνανία. Είμαι γιος του πρώην Υπουργού Διονύση Λιβανού και της Αλίκης Κυριακίδου. Θείος και νονός μου, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος -στο σπίτι μας συνέγραψε μεγάλο μέρος του σπουδαίου πνευματικού του έργου.

Σπούδασα Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερσττης Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, στις Διεθνείς Σχέσεις και στη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση.

Εργάστηκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια στην Ελλάδα ως στέλεχος επιχειρήσεων και το 1998 δημιούργησα και έκτοτε λειτουργώ την εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων «ΔΙΩΝ Α.Ε.» και δραστηριοποιούμαι στην Ελλάδα και στο Βέλγιο.

Στις εκλογές του 2007, οι συμπολίτες μου με τίμησαν εκλέγοντάς με Βουλευτή. Στα δύο χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, έκανα ό,τι μπορούσα για να στηρίξω την Αιτωλοακαρνανία μας. Και το 2013, ο Αντώνης Σαμαράς μού ανέθεσε τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος. Από το 2016 είμαι Πρόεδρος του ΔΣ της πνευματικής εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου (ΕΦΠΚ).

Μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκα αμέσως στο πλευρό του. Μετά την εκλογή του, μού ανέθεσε τη θέση του Συμβούλου του για θέματα Επιχειρηματικότητας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχτηκα Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και από τότε ορίστηκα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ.

Οι σταθερές στη ζωή μου είναι δύο: Ο τόπος μας και η οικογένειά μου.

Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Δόμνα Κυρζοπούλου και έχουμε τρία παιδιά: το Διονύση, τη Δανάη και την Αλίκη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις