Ο Δ. Χαρίτου συναντήθηκε με το Σύλλογο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ροδόπης
Ο Δ. Χαρίτου συναντήθηκε με το Σύλλογο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ροδόπης

Τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο τους, καθώς και την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συζήτησαν ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Ροδόπης τον πρόεδρο Γιώργο Κουτρουλό και τον αντιπρόεδρο Πασχάλη Αθανασίου.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, «εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την έλλειψη οποιασδήποτε οικονομικής στήριξης από την Πολιτεία, παρότι ανεστάλη η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο νομό Ροδόπης στο πρώτο lockdown με συνέπεια την καταστροφή των ευπαθών προϊόντων τους. Διατύπωσαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, γιατί δεν εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές ούτε διορθώνει τα κακώς κείμενα, αλλά αντίθετα οδηγεί τους παραγωγούς στην έξοδο από τις λαϊκές αγορές σε όφελος των εταιρειών».

Ο βουλευτής μίλησε για «κατάφωρη αδικία που έγινε σε βάρος των παραγωγών της Ροδόπης, οποίοι έμειναν εκτός οικονομικής ενίσχυσης, ενώ αυτή δόθηκε σε άλλες περιοχές». «Γι’ αυτό», όπως είπε, «και θα ζητήσει την αποκατάσταση αυτής της αδικίας». Ο βουλευτής αναφερόμενος στο νομοσχέδιο σημείωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η διάλυση στην πραγματικότητα του θεσμού των λαϊκών αγορών, αφού εκχωρεί τη διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιωτικά συμφέροντα, προβλέπει τον πλειστηριασμό των θέσεων ανά 3ετία και την είσοδο για πρώτη φορά εταιρειών, ενώ με τα κριτήρια που θέτει εξωθούνται οι παραγωγοί ουσιαστικά στην έξοδο από τον ιστορικό θεσμό των λαϊκών αγορών. Και αν τελικά ισχύσουν τέτοιες ρυθμίσεις οι αρνητικές επιπτώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα αισθητές στην ποιότητα των προϊόντων και στην τσέπη των καταναλωτών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις