Κομοτηνή: Επαφές Ιλχάν Αχμέτ με το Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης
Κομοτηνή: Επαφές Ιλχάν Αχμέτ με το Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης

Με το ΔΣ του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης συναντάται σήμερα στις δέκα το πρωί ο βουλευτής του ΚινΑλ Ροδόπης κος Ιλχάν Αχμέτ.Ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης έχει 6,000 ενεργούς καπνοπαραγωγούς μέλη, που από τις αρχές του 2020 και λόγο της πανδημίας εδώ και δύο καλλιεργητικές σεζόν βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται συνεχώς με τα καπνά της φετινής εσοδείας να αγοράζονται από 3,80 μέχρι 4,40 με το κόστος παραγωγής να είναι 3,85 ευρώ το κιλό.

Πρόσφατα ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κος Εσάτ Χουσεϊν με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό Σπήλιο και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Οικονόμου Ιωάννη υπέβαλε το αίτημα της αποζημίωσης της καλλιέργειας του καπνού λόγο της Πανδημίας COVID-19 “με τουλάχιστον 120 ευρώ ανά στρέμμα έτσι ώστε οι καπνοπαραγωγοί να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο βουλευτής του ΚινΑλ Ροδόπης Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες κύκλο επαφών για το θέμα του καπνού, αλλά και γενικότερα των αγροτικών και κτηνοτροφικών ζητημάτων της περιοχής με τους Συλλόγους της Ροδόπης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις