Εμ. Φράγκος Φραγκούλης: Καταγγέλλουμε τις μειώσεις στον αγροτικό προϋπολογισμό της Ένωσης
Εμ. Φράγκος Φραγκούλης: Καταγγέλλουμε τις μειώσεις στον αγροτικό προϋπολογισμό της Ένωσης

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, σε μια κοινή προσπάθεια με πολλούς Ευρωπαίους Ευρωβουλευτές, καταγγέλλει μειώσεις στον αγροτικό προϋπολογισμό της Ένωσης.  Το 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μειώσει κατά 9 τοις εκατό τον προϋπολογισμό για το 2021, όσον αφορά στην οριζόντια προώθηση των γεωργικών προϊόντων. Αυτό σημαίνει μια απώλεια 183 εκατομμυρίων ευρώ, παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση ορισμένων τομέων, τις συνέπειες της πανδημίας, του Brexit και τη διαμάχη των δασμών με τις ΗΠΑ, λόγω Airbus / Boeing.

 

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής καταγγέλλει ότι η μείωση αυτή υπερβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την περικοπή του 4%, που δυστυχώς έχει αποφασιστεί για τον συνολικό προϋπολογισμό για τη Γεωργία, στο πλαίσιο του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ. Με την επιστολή προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας, μεταφέρουμε τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου, ενόψει και της επόμενης αναθεώρησης της Πολιτικής Προώθησης. Ειδικά για την Ελλάδα ακόμη και μια μικρή αναλογικά μείωση, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και ελλείψεις.

 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κάνει σαφές προς την Επιτροπή ότι η ανάγκη ενίσχυσης της προώθησης όλων των ποιοτικών προϊόντων στην ΕΕ, είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα πρέπει να ενθαρρυνθούν τους παραγωγούς να διατηρήσουν ή ακόμα και να βελτιώσουν τα μερίδια αγοράς τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο παραγωγός που βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, θέλει να αισθάνεται την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλευρό του. Κάθε μείωση στον αγροτικό προϋπολογισμό, λειτουργεί σε αντίθετη κατεύθυνση, στέλνει το λάθος μήνυμα και μας βρίσκει αντίθετους.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις