Απαγόρευσης της παραγωγής και εισαγωγής κρέατος χαλάλ στην Ευρώπη
Απαγόρευσης της παραγωγής και εισαγωγής κρέατος χαλάλ στην Ευρώπη

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης κατέθεσε αίτημα για συμπερίληψη θέματος στην εξαμηνιαία συζήτηση με τον Επίτροπο Γεωργίας εξέτασης της δυνατότητας απαγόρευσης της παραγωγής και εισαγωγής κρέατος χαλάλ στην Ευρώπη. Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης τονίζει ότι στην ΕΕ, υπάρχει αυξανόμενος σεβασμός για τα ζώα. Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στα ζώα που μας προσφέρουν φαγητό. Οι ενεργοί πολίτες δραστηριοποιούνται, όπως έδειξε η πρόσφατη πρωτοβουλία End the Cage Age.

 

Βεβαίως, το ευρύτερο κοινό, οι καταναλωτές διακατέχονται από μία ισχυρή και αυξανόμενη ανάγκη προστασίας των ζώων. Υπό αυτήν την έννοια, θεωρούμε ότι οι πρακτικές που βασανίζουν τα ζώα μέχρι το θάνατό τους, όπως το χαλάλ, είναι απερίγραπτα κακές και δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες που η ανθρωπότητα θέλει να έχει το 2021.

 

Ο Εμμανουήλ Φράγκος ρωτά τον Επίτροπο: Ποιες ενέργειες σκοπεύει να προτείνει η Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το κρέας χαλάλ δε θα παράγεται και δεν θα εισάγεται στην ΕΕ;

 

Το αίτημα θα εξεταστεί από τους εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων, ώστε να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της συζήτησης με τον Πολωνό Επίτροπο Γεωργίας, κ. Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις