Δημοσκόπηση GPO Ιουνίου: Μπροστά η ΝΔ - Τα «πάνω και τα κάτω» στη δημοφιλία των υπουργών

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το ποσοστό του 36,2% έναντι 23,6% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τη διαφορά να ανέρχεται σε 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 7%, το ΚΚΕ με 6,1%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜΕΡΑ25 και αυτό με 3,5%.

Τονίζεται ότι η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Σε ό,τι αφορά στη σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να διατηρεί υπεροχή σχετικά με τη διαχείριση της οικονομίας.

Θεωρείται ότι μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση (Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 45,6% έναντι 27,7% του κ. Τσίπρα), μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,3% έναντι 19,6%) και ότι είναι καλύτερος γνώστης των οικονομικών θεμάτων (47,2% έναντι 25,6%).

Πώς αξιολογούνται οι υπουργοί της κυβέρνησης

Στις μετρήσεις για την αξιολόγηση των υπουργών, καταγράφονται ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.

Ο Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5% ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας κ. Βασ. Κικίλιας με 57,3%. Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρ. Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (37,8%). Στην τελευταία θέση της δημοτικότητας των υπουργών της κυβέρνησης ο Σπήλιος Λιβανός (26,4%).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις