Γερονικολός: Για τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Ελιά Καλαμάτας
Γερονικολός: Για τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Ελιά Καλαμάτας

Δήλωση, για τις εξελίξεις που σχετίζονται με την Ελιά Καλαμάτας, έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός - Βαλτζής.  

Στη δήλωσή του ο κ. Γερονικολός - Βαλτζής σημειώνει:  

«Η δήθεν αντιπαράθεση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Ελιάς Καλαμάτας, η οποία εξελίχθηκε μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ, αποτελεί το επιμύθιο του παραμυθιού, που πολλούς μήνες τώρα εξιστορούν πολιτικοί, παράγοντες και παραγοντίσκοι του Νομού στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας.  

Από τη μια πλευρά, οι τοπικοί παραμυθάδες της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να πείσουν, προκειμένου να κερδίσουν μερικούς σταυρούς, ότι μοχθούν για την άρση των αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης.  

Την ίδια στιγμή όμως, η κυβέρνησή τους, ο υπουργός τους, όχι μόνο δεν τις καταργεί, αλλά τις υπερασπίζεται ενώπιον της δικαιοσύνης!   

Από την άλλη πλευρά, οι τοπικοί παραμυθάδες του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διεκδικήσουν και αυτοί κάποιους ψήφους, εσχάτως ανακάλυψαν το λάθος των αποφάσεων της κυβέρνησής τους.  

Την ίδια στιγμή όμως, τα στελέχη της κυβέρνησής τους και βουλευτές άλλων νομών, ακόμα και σήμερα, παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους! 

Και επειδή παραμύθι δίχως δράκο δεν υπάρχει, στην αναμπουμπούλα βρήκαν την ευκαιρία να παραστήσουν τους παράγοντες και αυτοί που δεν έπρεπε καν να αντικρίζουν τον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας. Υπαλληλίσκοι της συμφοράς εμφανίστηκαν σαν αθώες κοκκινοσκουφίτσες για να «υπερασπιστούν» τους αγρότες!  

Την ίδια στιγμή, οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, αυτοί που πραγματικά αγωνίζονται για το προϊόν, αυτοί που κοπιάζουν για την ελιά Καλαμάτας, αυτοί που έχουν ανοίξει δρόμους για το προϊόν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι εκατοντάδες αγρότες και οι δεκάδες επιχειρηματίες του κλάδου, είναι αναγκασμένοι να ακούν τα παραμύθια και να είναι όμηροι παρωχημένων πολιτικών αντιλήψεων και χρεοκοπημένων αγροτοπατέρων.  

Έχω δηλώσει και κατά το παρελθόν ότι, προκειμένου να βρεθεί λύση και να διασφαλιστεί το μέλλον του προϊόντος, θα πρέπει να ακουστούν πρώτα και κύρια οι αγρότες και οι επιχειρήσεις του Νομού.  

Όσο αυτό δεν συμβαίνει, όσο οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου, που έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες, κωφεύουν και δεν πράττουν το αυτονόητο, τότε η τύχη μας είναι προδιαγεγραμμένη. 

Καλώ και σήμερα τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας να αφήσουν κατά μέρος τα πολιτικά και προσωπικά παιχνίδια και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  

Τους καλώ να αναλάβουν, έστω και τώρα, πρωτοβουλίες, ώστε να οι πραγματικά εμπλεκόμενοι να συνδιαμορφώσουν τη θέση της Μεσσηνίας για την ελιά Καλαμάτας. 

Τους καλώ να αφήσουν κατά μέρος τους λαϊκισμούς και μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, να χαράξουμε μια νέα πορεία, με σύγχρονα χαρακτηριστικά, μακριά από αγκυλώσεις και αδιέξοδους τοπικισμούς.  

Ειδάλλως, οι ευθύνες γι’ αυτό που έρχεται, για τον κίνδυνο η Μεσσηνία να βρεθεί απομονωμένη και άλλοι να καθορίζουν τις τύχες του προϊόντος, θα βαραίνουν όλους αυτούς που σήμερα παριστάνουν τους αγωνιστές και τους προστάτες».    

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις