Η προστασία της αγροτικής παραγωγής στη στρατηγική για την βιοποικιλότητα και τα δάση
Η προστασία της αγροτικής παραγωγής στη στρατηγική για την βιοποικιλότητα και τα δάση

Νέα μεγάλη επιτυχία αποτελεί η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκου Φραγκούλη για την προστασία της αγροτικής παραγωγής, σε συνδυασμό με τη στρατηγική για τη βιοποικιλότητα και τα δάση. Ο Εμμανουή Φράγκος μαζί με 70 Ευρωβουλευτές συνυπογράφει στοχευμένη τροπολογία για την αντιμετώπιση της αντικατάστασης της εθνικής αγροτικής παραγωγής με φθηνές, κακής ποιότητας εισαγωγές.

Η τροπολογία καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέτει "μελέτη αντικτύπου στην κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα , στην επισιτιστική ασφάλεια και στις τιμές των τροφίμων" με σκοπό την αποτροπή και "της αντικατάστασης της τοπικής παραγωγής με εισαγωγές".

Το θέμα αφορά τους αγρότες που πιέζονται με όλο και πιο απαιτητικά πρότυπα, που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής, καθιστώντας όλο τελικά ασύμφορη την εθνική αγροτική παραγωγή, ιδίως όταν υπάρχει ανεξέλεγκτος και αθέμιτος ανταγωνισμός από τρίτες χώρες αλλά και τα νοικοκυριά, που είδαν το "καλάθι" Μάϊου 2021 40% ακριβότερο, σε σχέση με τον Μάιο 2020, βάσει των στοιχείων του Παγκοσμίου Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας (FAO).

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ που μειοψήφησαν, καταψηφίζοντας την τροπολογία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις