Τσίπρας: Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά

 Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και συζήτησε με τα στελέχη του Συνεταιρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προκλήσεις του συνεταιριστικού κινήματος και τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα.

Όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η Πολιτεία και η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας και ο τόπος». Σχολιάζοντας την πορεία του Συνεταιρισμού Στύψης -ο οποίος, όπως σημείωσε, αποτελεί συνεταιρισμό-πρότυπο με δραστηριότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόνισε πως το συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να πέρασε μία σοβαρή κρίση τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο παραμένει ζωντανό και παραδείγματα σαν αυτό της Στύψης αποτελούν τρανή απόδειξη γι' αυτό.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Μανταμάδο όπου επισκέφθηκε το ιδιωτικό τυροκομείο Μυστακέλλη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της αγοράς και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τυροκομικό και γαλακτοκομικό τομέα του νησιού από τον υπεύθυνο της εταιρείας, Αντώνη Καλδέλλη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Κοινότητα Μανταμάδου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του χωριού, Χαράλαμπο Τζελαΐδή. Ο πρόεδρος του Μανταμάδου προσέφερε τοπικά κεραμικά ως δώρο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ τον ευχαρίστησε για το ότι στη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού μπήκαν τα θεμέλια για τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου.

Όπως είπε, «το έργο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, είναι όμως σε καλό δρόμο και σύντομα θα προχωρήσει». Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Τσίπτα και για άλλα σημαντικά έργα της περιοχής, όπως είναι η επισκευή τού παλιού βιομηχανικού συγκροτήματος που χρησιμοποιείται ως πολιτιστικό Πολύκεντρο.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις