Μ. Κριθαρίδης: Ο κ. Λιβανός αντί να προσβάλει εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων να δώσει εξηγήσεις για την κατανομή των επιδοτήσεων
Μ. Κριθαρίδης: Ο κ. Λιβανός αντί να προσβάλει εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων να δώσει εξηγήσεις για την κατανομή των επιδοτήσεων

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη:

Για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων, όταν ασκούν κριτική και καταδεικνύουν τις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου της χώρας, χαρακτηρίζονται ως “σκυλιά”. Αυτή η ντροπιαστική αναφορά απέναντι σε βιοπαλαιστές έγινε από τον κ. Λιβανό, ώστε να καλύψει τη γύμνια και την ανυπαρξία του έργου του. Τα “σκυλιά” οι κτηνοτρόφοι, κε Λιβανέ, τα αγαπάνε, γιατί φυλάνε τα κοπάδια τους.

Αυτό που δεν αντέχουν, όμως, είναι τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που προωθεί η Κυβέρνηση σας σε βάρος τους, τη στιγμή που παράλληλα εξυπηρετούνται και σκανδαλώδη συμφέροντα τα οποία βεβαίως δεν έχουν να κάνουν με τα υπαρκτά, πολλά και πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου.

Η νέα ΚΥΑ της Κυβέρνησης για τους βοσκότοπους και τα συναφή δικαιώματα είναι απαράδεκτη. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζητούν διαφάνεια και δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να επιδοτούνται στο βορειότερο σημείο της χώρας 20.580 στρέμματα αγριελιάς, όταν δεν υπάρχει ρίζα αγριελιάς στην περιοχή.

Αντί για προσβολές ο κ. Υπουργός να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο κατανομής των δικαιωμάτων ενίσχυσης του εθνικού αποθέματος, καθώς οι εκπρόσωποι των κλάδων καταγγέλλουν κλοπή 120 εκατ. ευρώ από τις επιδοτήσεις 2020-2021.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις